skip to Main Content
Ring oss: 040 19 20 20

ClockRent - Din kompletta städfirma i Malmö - Lund regionen

Efter en intensiv arbetsperiod med alltför många helger och kvällar och med en liten dotter som jag knappt hann träffa bestämde jag mig för att ändra inriktning på mitt liv. Detta var hösten 2003. Därefter har det gått med raketfart. Jag startade ClockRent med en idé om att sälja kvalitativ städning till hyfsade priser. Och nu är jag där att ClockRent blivit ett prisvärt alternativ till de stora städjättarna. Med tanke på att Malmö har fler än 100 städföretag så var det ingen självklarhet att komma in på marknaden. Vi har sedan slutet av 2003 vuxit från ett enmansföretag till över 15 anställda

Många i min umgängeskrets har ställt frågan: Varför en städfirma? De flesta tycker inte om att städa.

– Men det tycker jag.

Jag älskar att städa och hålla rent. Dessutom vet jag att jag är bra på det. Ju skitigare desto bättre. Då ser man resultatet så mycket tydligare Jag tänkte att eftersom jag ofta fått höra att jag städa ut mina gäster, så kunde jag lika gärna göra något konstruktivt av det. Det känns som om jag har det i generna. I sammanhanget måste jag nämna min farmor som blev 104 år. Hon arbetade hos Kockums-familjen på deras herrgård ute i Rosengård, som då i början av 1900-talet var rena landsbygden med får, kor, getter och hästar runt gården. Rosengård tycktes vara så vackert så halva släkten heter idag Rosén och den andra halvan Rosander.
Ja! Utan städtipsen från farmor så vet jag inte hur jag skulle klarat mig i början.

Hur det började?

”Split vision” är det kvinnliga syndromet, att ha plockhandsken på jämt och se detaljerna. Det är ju trots allt det lilla extra som skiljer agnarna från vetet. Det hela började med en villastädning där det låg en hög tvätt som skulle strykas. Kvinnan som kom hem på kvällen blev både glad och överraskad och ringde upp för att tacka. Belöningen för mig som ansvarig på ClockRent är nöjda kunder som återkommer och som inte har något att klaga på. Jag upplevde att jag kunde göra någon annan glad och kanske t.o.m. försörja mig på det. En första tanke på en städfirma började gro.

Jag undersökte marknaden, gick lite kurser av grundläggande art och lärde mig lite om företagande, marknadsföring m.m. Jag lärde mig också mer om professionellt städande. På den vägen är det. .

Eftersom jag tycker att kvalitet och trygghet är viktiga inslag för mig själv, anställda och våra kunder jobbar vi efter ett manualbaserat kvalitetssystem som behandlar: Regelbunden utvärdering, städrutiner, eventuella klagomål samt olyckor / skador. ClockRent har en fullgod ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Miljökraven är högt ställda inom ClockRent därför prioriterar vi miljömärkta produkter samt undviker parfymerade medel.

Sedan 2008 ombildades företaget till ett Aktiebolag och i samband med det så utvecklades företaget till ett familjeföretag. Sedan dess har vi även kunnat erbjuda företagstjänster inom fastighetsservice, tekninsk förvaltning och trädgårdsservice.

Idag är nyrekryteringen av kunder mer baserad på attraktion än marknadsföring. Kontoret ligger i centrala Malmö. Mina första delmål är uppnådda. Jag kan på ett helt annat sätt styra över familjeliv och arbetstid. Slutmålet med ClockRent är att vi skall fortsätta att göra det där lilla extra och att det skall förbli en serviceinriktad städfirma, så att man inte tappar närheten till kunder och anställda.

Visst är vissa dagar köriga när man skall städa trappor, kontor och flyttstäda samtidigt, men det är det värt. Det bästa är att detta har jag själv valt och kan vara med att påverka på daglig basis.

Slutligen vill jag tacka kunder och medarbetare för att ni varit med mig att skapa ClockRent

Cina Blixt, Grundare

Back To Top