skip to Main Content
Ring oss: 040 19 20 20

ClockRent - Din kompletta städfirma i Malmö - Lund regionen

50% skatteavdrag på ”Hushållstjänster”

2007-07-01 togs ett välkommet beslut för många privatpersoner. Beslutet innebär att man kan dra av halva kostnaden på skatten inklusive moms för städtjänster, trädgårdsservice, snöröjning och liknande. under begreppet ”Hushållsnära tjänster”. Syftet var att få bort den svarta marknaden inom städbranschen samt att göra det attraktivare för människor att få sina hem städade till en lägre kostnad. Andra syfte var att minska arbetslösheten genom ökad sysselsättning. ClockRent välkomnade denna förändring redan då.

Utdrag från skatteverkets hemsida
”Den som köper husarbeten får 50 % i skatteavdrag för hushållstjänster Avdraget göres direkt på fakturan f.o.m 1:e juli 2009”

Fakturamodellen innebär att du som köper husarbeten bara betalar halva arbetskostnaden inklusive moms. Du får alltså den preliminära skattereduktionen direkt. Den resterande arbetskostnaden får den som säljer husarbetet från Skatteverket när du har betalat din faktura. Skatteverket meddelar dig att beslut om utbetalning till företagaren har gjorts samt hur stort belopp som har betalats ut. Det belopp som du har fått i preliminär skattereduktion kommer att vara förtryckt i din deklaration. Du behöver alltså inte lämna in en ansökningsblankett för detta.
Utdrag slut

Förutom hemstädning så kan ni även göra skatteavdraget avseende flyttstädningar, fönsterputsning, trädgårdsservice, snöröjning och liknande. enl. gjorda opinionsundersökningar så har utförandet av hushållstjänster ökat avsevärt sedan det infördes.

ClockRent är även fortsättningsvis med och möter detta växande behov inom städföretag och trädgårdsservice i Malmö – Lund regionen.

Clockrent | Nobelvägen 40 | 214 33 Malmö |Tel: 040-19 20 20

Vill ni veta mer så bara hör av er till oss.

Back To Top